| Yazar |
Mesaj |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
Akrep kitaplarda ruh hastalıklarında; borderline-paranoya ile bağdaştırılmıştır. Borderline bir de narsist yapıda görülürmüş bu durum. Siz de nasıl bu durum?
Kendi duvarımızın ne kadar kalın olduğunu test ettiğimizde özgüvenimizin şiddetini de saptamış oluruz. Özgüvenimizin şiddeti , temel korkularımızın en önemlisi olan “ölüm” duygusunu azaltır. Özgüven ölüm korkusundan oluşan güçlü bir alkolü hafifleten sodadır. Özgüven sodadır…Ölüm korkusu ise sek içildiğinde bizi çarpan sert bir viski… (ölüm gibi mi algılar akrep terkedilmeyi de -ölümden gelmeyiz fazla haşır neşiriz ya- özgüven çıtasını yüksek tutmaya çalışır taviz verip, ama yalan söyleyip karşındaki onu terketmesin diye?)
Çok hızlı aşklar yaşayanlar, sık sevgili değiştirenler, aslında tartıya çıkmaktan korkan obezlerdir. Öyle ya tartıya çıksa zaaflarını öğrenecek, duvarının inceliği ortaya çıkacak. Böyleleri aslında ölüm korkusuyla kardeş olan yalnızlık duygusundan kaçmanın yolu olarak bunu bulmuşlardır. (Aynı zamanda da yalnız kalmamak üzerine edinilen sevgililer bir oyalamaca mıdır yalnız kalmamak için bir başımıza?)
Sizin muhkem bir yapıya dönüştürdüğünüz kaleniz hiç ummadığınız ve daha önce test etmediğiniz duvarlardan yara almaya başlar. Hiç karşılaşmadığınız türden toplar kalenizi ateş altına alır. Bilmediğiniz silahlar karşısında kendiniz çaresiz hissedersiniz. (Kaleler zaten akrebin gizemi olmalıdır bu durumda, herşeyini söylese birşeyini söylemez yine)
Aşk tavan yapmış bir borsada, borsacının kağıtları ne zaman elden çıkarırsa kar edeceğini hesaplamak zorunda kalmasıdır. İşte borsa tavan yaptığında terk edilme korkusu bir karabasan gibi çöker. Terk edilme korkusu kardan zararı hesaplama ikiyüzlülüğüne götürür insanı.
Terk edilme korkusu her canlının ölümü tatması gibidir. Kendimizi bu korkudan uzaklaştırmak için çoğu zaman tavizler veririz. Bu da bizi daha kötü açmazlara götürür. İşte o zaman bedenimizdeki kurşunlarla övünme dönemi biter, bir an önce o kurşunlardan kurtulma telaşına kapılır ve bizi kurtaracak bir cerrah ararız. Maalesef her defasında bu cerrah Kırmızı Şapkalı Kız’daki kurttur. (Her defasında akrebin dürüst yüzünü kirletmesidir, yakışmayandır akrebe narsistlik, pluto tüm toplum için savaşmalıdır, sadece "benim anam, benim bacım, benim karım" kuralında değil)
-İnsanın sürekli kendinden taviz vermesidir. Olmadığı şekillere, karakterlere bürünmesidir. Daha çok düşük özgüvenin oluşturduğu bir korkudur.
-Terk edilme korkusu taşıyan birey gerek beyni gerekse çevresi için tehlike arz eder. İlişkiyi kontrol altında tutmaya eğilimlidir. Kendi istediği zaman yine terk etmez, terk eden karşı taraf görünsün diye kolları sıvar son rolüne. Terk edilme korkusu bireyi fena halde paranoyaklaştırır dolayısıyla birey net düşünme ve objektif kararlar alma durumundan bir hayli uzaklaşır. Hassaslaşır, her durum ve pozisyonu yanlış anlama eğilimi vardır,saldırganlaşır ki bu tehlikelidir dikkatli olmak lazımdır.
|
|
|
|
_________________ almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin-san francisco-las vegas-los angeles-bologna-pisa-floransa-napoli-pompei-moskova-st.petersburg
|
|
 |
     |
 |
|
|
yalnızefe

*SiyahAkrep*

|
|
|
Bana göre terk edilme korkusu yaşayan bireyin özgüveni düşüşe geçmiştir..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
Akrep gerçekten sevip tutkuyu yaşarsa zaten bu başlıkta ki acziyeti yaşamadan, ruh ve beden olarak o kişinin yanındadır. Eğer yanınızda akrep farklı yerlerde ise beyni, bilin ki başkasını ya da işini ya da okulunu her neyse birşey düşünüyordur ki tutkulu akrep yanındakinden başkasını geçirmez aklından geçiremez normalde. Ya da dokunuşlarında arada bir değişim varsa, ya eski "gidene" dokunduğunu sanıyordur onu anıyordur, ya diğer 2. potansiyeline o aralar dokunamadığından onun şehveti alevlenmiştir ya da gelecekteki henüz ağına atamadığına dokunuyordur. Yoksa her zaman aynı dokunur akrep, sabittir!
|
|
|
|
_________________ almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin-san francisco-las vegas-los angeles-bologna-pisa-floransa-napoli-pompei-moskova-st.petersburg
|
|
 |
     |
 |
knight

|
|
|
ben viskiyi belkide bu yüzden çok seviyor hayat i yaşamak farkli biraz yorum getirirkene kendimden değil burada ben anladiğim gözlerlen gördüklerimi yazmak isterim aslinda kisadir bu olay öncelikle ne yapmayi istemeye bağli olarak yani seviyormu candan sevmiyormu raftan bunu herkeslere göre değişir sevipte terketen kadin erkeği terketerse erkeğin yaşi başini almişsa onun hayati devekuşu gibi başini toprağa yumacak bu erkek ben kendime göre terketilme korksaydim bir kadindan çok sevmiş onu hiç birakmak istemez herşeyine zaten anlaşabiliyorsam anlaşirdim korkar olduğum böyle olunca sadece onu kaybetmek onu ölmek sonra yalniz kalmak olurdu ahhh bu aşklar karşilik olmayarak seviyorsa bir kadin bir erkek bu dümenden idare hani takilmak içinse gününü kurtarmaya çalişirsa onu kendinie aşik etmeye çalişanlarda var olmayince olmnuyor der der bu kişi zaten en korkagidir aşkin gözü kördür ama aklin kalbi yoktur
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
knight, yurtdışından mı yazıyorsunuz? Yoksa ben az önce altyazı çok kötü tercüme bir film izledim hala öyle bir Türkçe mi okuyorum sanıyorum henüz filmin etkisinden kurtulamadan?
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
knight

|
|
|
saniyorum sizi anliyorum buraya geldim türkiye dilimi düzeltmek için çalişiyorum özür dilerim siizlerden ben
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
akrep10
*SiyahAkrep*

|
|
|
özür dilemene gerek yok ege şivesinden daha anlaşılır yazıyorsunuz=)))
konuya dönersek bu terkedilme kim tarafından?? eğer sevgilinizse saygı duyarsınız ne var bunda !! sizi istemeyebilir... veya arkadaşınız ..
ama aile oldu mu iş değişir. bu çok acı bir durum. düşünsenize anne-baab sizi istemiyor veya evladınızn sizi istemediğini düşünün.
|
|
|
|
_________________ yok olmak var olmaktır
|
|
 |
    |
 |
cahraz
Bilgisayar-Teknik

|
|
|
bunu yazanlar bence kendi hayatından da eklemeli,sen ne kadar korkarsın kukı terkedilmek,bir konuyu tartışıyorsak onu açan ne kadar bu konuya inandıgın açıklasın
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
hadesgod
*GriAkrep*

|
|
|
Kuki korkularımız bizi esir olmadığı sürece hicbir korkunun önemi yok.
Herkes icinde birseylerden korkar. Ne kadar cesaretli ve güclü olduğunu iddia etsede...
Bu acıdanda terkedilmekten korkmak kötü bir sey değil, korkular olmasa bilincaltımız olmaz, bilincaltımız olmasa kisiliğimiz...
Kimisi hastalıktan korkar...
Kimisi ölümden korkar. Hatta rüyalarında bile bunu yaşar...
Kimisi hayattan korkar...
Kimisi başarısızlıktan...
Kimisi terkedilmekten korkar...
Kİ.... herkesin korktugu birsey vardır. Asıl olan korkuların esiri olmaktır.
Sonu deprasyon, anksiyetiye, ruhsal bozukluk, kisilik bozukluğu ileri durumlarda Şizofreni...
Adolf Hitler'den tut Elvis Presyley'e, Michael Jackson'a kadar korkuları onları ilah etmistir. Hemde sonları olmustur...
Gercek olan korktugun seyin sonuna katlanabilmek ve bununla yasamaktır.
Korku güzel seydir aslında
Not: FEAR FACTORY'ye ikinci aranıyor:)
|
|
|
|
_________________ Geçimsizim bugünlerde
Kimsesizim bu yerlerde
Değersizim bu ellerde
Çaresizim doğduğum yerde
Gölgesizim her gün her yerde...
|
|
 |
    |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
balık zamanımda böyle bir korkum vardı, özüme döneli beri, YOK...
Çünkü biri sana sülük gibi yapışmış durumdayken (sevgililer genelde böyle olur ve de böyle oldukları için -senden bir parçaymış gibi- sevilir ya) bu da ne demektir senin gücünü alıyorlar, enerjini ve akrep irtifa kaybediyor, akreplik elden gidiyor...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
hadesgod
*GriAkrep*

|
|
|
| KuKi demiş ki:
|
balık zamanımda böyle bir korkum vardı, özüme döneli beri, YOK...
Çünkü biri sana sülük gibi yapışmış durumdayken (sevgililer genelde böyle olur ve de böyle oldukları için -senden bir parçaymış gibi- sevilir ya) bu da ne demektir senin gücünü alıyorlar, enerjini ve akrep irtifa kaybediyor, akreplik elden gidiyor...
|
7.evin BALIK ise zaten senin sectiğin sevgili tipi bu yada es
|
|
|
|
_________________ Geçimsizim bugünlerde
Kimsesizim bu yerlerde
Değersizim bu ellerde
Çaresizim doğduğum yerde
Gölgesizim her gün her yerde...
|
|
 |
    |
 |
yalnızefe

*SiyahAkrep*

|
|
|
| akrep10 demiş ki:
|
özür dilemene gerek yok ege şivesinden daha anlaşılır yazıyorsunuz=)))
konuya dönersek bu terkedilme kim tarafından?? eğer sevgilinizse saygı duyarsınız ne var bunda !! sizi istemeyebilir... veya arkadaşınız ..
ama aile oldu mu iş değişir. bu çok acı bir durum. düşünsenize anne-baab sizi istemiyor veya evladınızn sizi istemediğini düşünün.
|
İntu koş!!
Sana anlaşılmaz dedi bu arkadaş..
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
intuition
*AkrepKral*

|
|
|
bu günlerde pek muzipsin efesi,hayırdır
|
|
|
|
_________________ dışım gön içim kan
|
|
 |
    |
 |
cahraz
Bilgisayar-Teknik

|
|
|
| intuition demiş ki:
|
|
bu günlerde pek muzipsin efesi,hayırdır
|
bu ara duruma göre rol yapıyor 
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
Anlıyorum, ne de zor gelir insanın din değiştirmesi. Bir kerede olmaz, 1/2 yazıyla hiç olmaz. Din değiştirmek gibidir, gölgelerden sıyrılıp yapıtaşlarınızı yeniden oturtmaya çalışmak. Transit gerekir, bir gezegenin başka bir gezegene etkisi gerekir, gerekir de gerekir. Ben taş kadar sabırlıyım sindireceğiniz günü beklemede, sizlerde kılıç kuşanmış durumda...
Size bir soru: Sigara içmeye başladığınız ilk zamanlara geri dönün, ailenizden gizli köşe bucak, ne de tat alınırdı di mi bu durumdan? İçtikçe içesi gelirdi insanın, paketleri tüketirdiniz gizli olduğundan o ilk zamanlarda. Ne zaman tek pakete ya da 10 adet sigaraya düştünüz? Ailenize yakalandığınızda onlar da bunu kabul ettiğinde değil mi?
İşte konumuz: "İtiraf et, rahat et!"
Önce kendinize itiraf edin şu sigarayı sevdiğinizi (akrebin manipülesini, sizi kandırmasına müsaade edişinizi) sonra o çıkan dumanı (akrebin gölge yanlarını) sonra verdiğiniz nefesi (o zehri akıttıktan sonra ki ruh-beden dinginliğinizi)... Kabul gördükçe gölgeler silinir...
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2, 3 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz
|
|
-

23029 Saldırı girişimi engellendi. CrackterTracker Türkçe çeviri: phpBB Turkey
Saatler GMT +2 dilimine göredir
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye
|
Akrep Burcu, Akrep Portal Yayın Grubunda İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan
www.akreportalnet.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. akreportalnet.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler
akreportalnet [ed] hotmail.com adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.
|