Mesaj Panosu
Akrep Burcu
 Pano Kılavuzu  •  Programlar  •  Seçenekler  •  Hesabınız  •  Kişisel Mesajlar • •  Oturum Aç  •  Radyo
Sonraki başlık »
« Önceki başlık

Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »
Yazar Mesaj
KuKi
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*

blank.gif
MesajTarih: Pzr 01 Kas, 2009 19:16  Mesaj konusu:  Siyahın Egemenliği Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Siyahın Egemenliği

Beyazın karşıtı olan siyah, güneşten gelen ısı ve ışığı emen, yani kendisinde hapseden, çevreye yansıtmayan özelliğe sahiptir. Tıpkı Akrep insanının kendisine ulaşan bilgileri kendisine saklayıp diğer insanlara aktarmaması, yalnızca kendisinin yararlanmasına saklaması, kendisine karşı duyulan sevgi, nefret, bağlılık, güven, şüphe benzeri duyguları algılayıp fakat hareket saati gelinceye kadar içinde gizlemesi gibi. Akrep insanının, manyetizma gücüyle karşındakinin duygu ve düşüncelerini soğurması gibi, onunla karışan tüm renkler de siyaha bürünür.
O, Akrep burcu gibi dişi cinsin temsilcisidir ve renklerin en soğuğudur. O, gece gibi doğurgan bir ana, bir kadındır. Bu nedenle mitolojideki tanrıçalar ve kraliçeler siyah renkle sembolize edilmişlerdir. O, aynı zamanda yağmur yüklü kara bulutlar gibi hem felaket, hem bereket simgesi; kara toprak gibi hem verimliliğin, hem de ölümün sembolüdür.
Siyahın soğuk bir renk olması, albenisinin bulunmaması, bazı kadınların, erkeklerin bakışından korunmak, cazibelerini en aza indirmek için siyah çarşaflara veya siyah elbiselere bürünmesine sebep olmuştur.
Son devirlerde siyah, insanlar üzerinde hükümran olmanın, egemenliğin, yüksek makamda olmanın, otoritenin sembolü haline gelmiştir. Artık siyaha bürünmek, ya yönetim makamlarını işgal edenlerin, ya korkuya dayalı otorite kuran çete elemanlarının, yahut gizli görevlilerin yönetimidir.
Bu görevler veya işler ise öncelikle Akrep insanlarına uygun düşmektedir. Çünkü bu işler hem gizlilik, hem cesaret, hem maharet, hem de acımasız davranabilme yeteneğine sahip olmayı gerektirmektedir.
O, dönüşü olmayan yolculukların, ölümün ve matemin rengidir. Bu nedenle yas tutanların siyah giymesi gelenek haline gelmiştir. Siyah renk gibi Akrep insanları da donuk, ağır, hüzünlü, karamsar bir psikoloji yansıtırlar.
Onlar, siyahın ve koyu renklerin yoğun olarak kullanıldığı bir tabloya benzerler; bu tabloda aynı zamanda gizlenilmek istenen bir şeyler de vardır. Siyaha bürünen gece, baskınların ve baskın hazırlıklarının yapıldığı, gizli işlerin çevrildiği zaman dilimi olarak düşünülmüştür.
Akrep insanıyla özdeşleşen diğer renklerin kırmızı, koyu kırmızı, kızıl, bordo ve turuncu olması, siyahın etkisini hafifleteceği yerde, savaş ve kanla, ihtiras ve ateşli tutkularla kuvvetlendirmektedir.

Şiddet ve Şehvet

Kırmızı, tutkuların dışa vurumu. Kırmızı bir gül, “Seni tutkuyla istiyorum” veya “Sana karşı ateşli duygular besliyorum” demek. Bu harekette aşk ya da sevgi ön planda değil, bir ömür boyu birlikte olma isteği veya sahip olma arzusu da yok. Yalnızca tutku, bir kez olsun elde etme tutkusu.
Alevler nasıl ki tutkuyla ahşabı sarıp sarmalar, bir süre sonra ortadan kaybolursa, Akrep insanları da ulaşamadıkları şeye tutkuyla bağlanır, ulaşınca da çok çabuk usanırlar. Tutkuları yüksek bir makama, özgün bir projeye, karşı cinsten birine, gösterişli bir malikaneye, yahut pırıltılı bir modaya yönelebilir; yeni bir konu buluncaya kadar. Özellikle karşı cinse tutkuları aşırı bir hal alır. Genellikle harem kurarlar, fakat gözleri yine de dışarıdadır.
Akrep insanlarının rengi, kırmızının koyu tonudur, yani kızıldır. Kızıl renk, matlık, merkeze yaklaştırıcı etki, gizlilik, hayatın sırları, gece, şehvet, tehlike, yasaklılık, panik, korku, savaş, kan dökme, şiddet, mücadele, irade gücü, cesaret, bilim, hesapsızlık, gurur, kibir, açgözlülük, hırs, ihtiras, kendini beğenmişlik sembolüdür. O, alevin, kirli kanın, fırtınanın, kasırganın, yanardağın, Mars’ın rengidir. Sakin olmaya karar vermediği zamanlarda, fırtına gibi eser, kasırga gibi kırıp döker, yanardağ gibi patlar, deprem gibi yıkar. En önemli üç tutkusu, savaşmak ve öldürmek, mal veya makam elde etmek, karşı cinsle birleşmektir. Bu tutkular Akrep kadınlarında daha alt düzeydedir.
O, siyaha yakın durduğundan gecenin simgesi, gecenin başlangıç vaktinde batı ufkunun rengidir. Bu nedenle Akrep insanları gece hayatına düşkündür, gündüzleri uyumayı, geceleri çalışmayı severler, tıpkı akreplerin gündüz gizlenip gece avlanması gibi.

Kibir ve Karizma

Turuncu, dikkat çekicilik, kalabalık görünüm, öğrenilen bilgileri kullanabilme yeteneği, canlılık, gizem, hırs, gurur, insanın ruhsal ve bedensel alanı kavrayıp üstün mantık gücü elde etmesi ve bunu yönetmekte kullanması sembolü. Akrep insanları da turuncu gibi dikkat çekicidir, gösteri ve gösterişten hoşlanırlar. Enerji doludurlar.
Aslanlara şapka çıkartacak kadar iktidar hırsına ve yönetme tutkusuna sahiptirler. Mantık oyunlarını iyi kullanırlar. Çok şey biliyormuş da söylemiyormuş gibi gizemli tavırları vardır.
Hırslı ve gururludurlar. Yeteneksiz oldukları en önemli konu affedebilmektir.
Akrep insanlarının tonu daha çok koyu turuncudur. Rahat ve neşeli göründükleri zamanlarda bile iç dünyalarında elde edemediklerinin stresini yaşar, tutkularını gerçekleştiremezse ruhsal çöküntüye uğrar ve bunun acısını herkesten çıkarırlar.

İhtiras ve İktidar

Akrep insanının renklerinden olan koyu eflatun, hükümranlığı, iktidarı, saltanatı, otoriteyi, baskıyı, mülk ve insanlar üzerinde egemen olma hırsını, asaleti, bilgi ile aydınlanmayı, deneyden geçmiş idealizmi, kainatın hayati ve yaratıcı güçlerini kavramayı, ruhsal alanı, ruhsal gücü, ruhsal acıyı ve ruhsal gücün kişisel çıkar için kullanılmasını, hedefe ulaşmak için aldatmayı temsil etmektedir.
Akrep insanı, koyu eflatunun temsil ettiği tüm karakteristik özellikleri kendisinde barındırmaktadır.

almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin-san francisco-las vegas-los angeles-bologna-pisa-floransa-napoli-pompei-moskova-st.petersburg

Kova Cinsiyet:Bayan Keçi ÇevrimdışıKuKi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
akrep_S_26
Eğitim Sorumlusu
Eğitim Sorumlusu

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 01 Kas, 2009 23:36  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Siyahı ne giyimimden ne de hayatımı anlamlandırırken ayrı düşünemem. Benim parçam olan birşeyi nasıl yok sayarım. Onunla geliyoruz bu günlere, o anları o siyahı o karanlığı yaşayarak. Bazen öyle anlar olurdu ki hiçbir siyah yetmezdi anlamlandırmaya. Hep siyah-karamsarlık demiyorum, ama gerçekler can acıttığı zaman güzeller...Benim kaynağım siyah, inkar edemem ama yaşadığım sürece aydınlığa kavuşmak yolunda savaşacağım.

Elbet ekmek de sensin.
Eğer akıl erdirebiliyorsan bu sözün sırrına;
Bil ki her ne arıyorsan o sensin

MEVLANA

Akrep Cinsiyet:Bayan Domuz Çevrimdışıakrep_S_26 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
AnTaReS
Hesap Durduruldu

turkey.gif
MesajTarih: Pzr 01 Kas, 2009 23:47  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Kırmızı gülün alı var deyip kadına hediye veren erkek müsvetteleri de biraz karanlığın içine batıp kadında gizli kalmış bir çok sıra erişmeye çalışmalıdır artık. Çiçeğin asıl manasını da ilk kez burada okuyorum.Aşk yada sevgi değilmiş kırmızı'nın ardında yatan sebep. Aslında bir akrep,çiçeğe çok fazla önem vermez diye biliyorum. Her burç kendi rengine bürünüyor deseniz e siz şuna..

Adalet Topaldır Ama Kör Değildir .~.~

En son AnTaReS tarafından Cum 06 Kas, 2009 02:51 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
Akrep Cinsiyet:Bay Bufalo ÇevrimdışıAnTaReS kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
gece_akrebi
Yönetim
Yönetim

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 01:47  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

bu iki rengin akrebe özdeşliğini açıklayan güzel bir yazı.

~Biz hep tek kişi olduk~
Gizli Link... Linkleri Görebilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız
Üye Olmak İçin Tıklayın Üye iseniz Giriş Yapınız

Akrep Cinsiyet:Bay Yılan Çevrimdışıgece_akrebi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
esmeralda
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 02:14  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

sarı bir hüzün, kızıl bir öfke, siyah bir gurur ve mavi bir ölüm, içinden beyazları arıtarak, emerek, süzerek...

Balık Cinsiyet:Bayan Köpek Çevrimdışıesmeralda kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
spr
Atıldı
Hesap Durduruldu

blank.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 09:58  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Harika bi paylasim tesekkürler.

Akrep  Domuz Gizlispr kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
efsane
Atıldı

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 10:08  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

siyah ve kırmızı dünyada başka hangi renk bu kadar birbirine yakışabilir

Terazi Cinsiyet:Bayan Köpek Çevrimdışıefsane kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
koyuakrep05
Şiir Kaptanı
Şiir Kaptanı

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 11:08  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

siyah ve kirmizi, tutkunun ve gizemin renkleri.

Akrep Cinsiyet:Bayan Keçi Çevrimdışıkoyuakrep05 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
akrep_S_26
Eğitim Sorumlusu
Eğitim Sorumlusu

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 22:41  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Acıyı karanlığa benzetirsek sonrasında kan akması gerekirmiş gibi kırmızıyı düşünebiliriz. Uyumlu iki renk...Bordo, turuncu, koyu eflatunda hoş...Acaba cümlelerde böyle okurken psikolojik olarak mı bu renkleri seviyorum diyorum. Ama sonra düşünüyorum ki istemsiz illaki bu renkleri topluyorum üzerimde. Mesela günlük ev halinde.

Elbet ekmek de sensin.
Eğer akıl erdirebiliyorsan bu sözün sırrına;
Bil ki her ne arıyorsan o sensin

MEVLANA

Akrep Cinsiyet:Bayan Domuz Çevrimdışıakrep_S_26 kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
KuKi
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*

blank.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 22:58  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Bu renklerden bahsediliyor; ben ki bordoya rujda hiç bir zaman hayır diyemem ama hep mat olmalı, belirsizlik hakim olmalı, parlak vıcık vıcık olanlar bana göre değil, geriden fazla belli etmeden çıkmalı ortaya, aynı şey gibi, parfümü çok sıkmak değil az sıkıp size yaklaşılmasını beklemek sokulunmasını kokuyu daha iyi duyumsayabilmek için. Kiremit rengi yine kazakta kullanmaya başladım, çok uzun seneler kızıl saçta dolandım, siyah ve beyaz vazgeçilmezim. Turuncu hayranlığım Antalya dönüşümden bu yana başgösterdi hala devam... Beyaz akrebe uymayan, fazla saf-temiz-iyiniyet bu yay yanımdan geliyor. Eflatun-lila odamın biri bu renkte perdeler dahil, heheh...

Gizli Link... Linkleri Görebilmek İçin Üye Girişi Yapmalısınız
Üye Olmak İçin Tıklayın Üye iseniz Giriş Yapınız

Burada uymayan renk akrebin en nefret ettiği renk mavidir (Çoğu kitapta böyle geçer). Bu renk mavi nerede en çok kullanılır bilir misiniz? Hastane-kliniklerde vs. Neden? Huzur ve güven verdiğinden. Herhalde o yüzden akrebin kaçtığı bir renk ki ben giyer ve bayılırım yine bu bebek mavisine...

almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin-san francisco-las vegas-los angeles-bologna-pisa-floransa-napoli-pompei-moskova-st.petersburg

Kova Cinsiyet:Bayan Keçi ÇevrimdışıKuKi kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderMSNM
esmeralda
Astroloji Editörü
Astroloji Editörü

turkey.gif
MesajTarih: Pts 02 Kas, 2009 23:13  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

benim çalışma odam mavi hakimiyetinde:=) mor ve mavi tonları, balık neptün yanım..
yatak odam siyah ve kırmızı hakimiyetinde akrep yanlarım:=)
kukim sen öldür beni emi:=)

Balık Cinsiyet:Bayan Köpek Çevrimdışıesmeralda kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönderKullanıcının web sitesini ziyaret et
intuition
*AkrepKral*
*AkrepKral*

turkey.gif
MesajTarih: Sal 03 Kas, 2009 00:31  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

mavi en sevdiğim renktir benim,hem de her tonu,siyah vazgeçilmezimdir,kırmızıyı iyice ama bayrak kırmızı,sıyırttığım zamanlarda giyerim,ha maviyi fazla giymem ama çok severim,çünkü bizim burda şöyle tabirler vardır,gök gözlü,gök çapıt,çapıtlan gök inek Mad ,ahalinin maviyle pek arası yoktur yani

Akrep Cinsiyet:Bayan Keçi Çevrimdışıintuition kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
spr
Atıldı
Hesap Durduruldu

blank.gif
MesajTarih: Sal 03 Kas, 2009 13:01  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Deniz,gökyüzü ve göz haric maviyi hic bir yerde düsünemiyorum.

Akrep  Domuz Gizlispr kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönder
KuKi
*SiyahAkrep*
*SiyahAkrep*

blank.gif
MesajTarih: Sal 03 Kas, 2009 22:11  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Şu ara avatarım anlatıyor olsa gerek asıl 2 renk ve türevlerini...

Sarin
Atıldı

turkey.gif
MesajTarih: Sal 03 Kas, 2009 23:28  Mesaj konusu:  (Başlık yok) Alıntıyla Cevap GönderSayfa SonuBaşa dön

Siyah ve koyu kave.... Smile

Akrep Cinsiyet:Bay Ejderha ÇevrimdışıSarin kişisel galerisiKullanıcı bilgilerini gösterKişisel mesaj gönderE-Posta gönder
Mesajları göster:      
Yeni Başlık GönderCevap Gönder « Önceki başlıkArkadaşına Haber VerBu konuya bakan kullanıcıları listeleDosya olarak kaydetPrintable versionKişisel MesajlarSonraki başlık »

Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz
Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz
Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız
Bu foruma eklenti gönderemezsiniz
Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz

Pano Güvenliği

21344 Saldırı girişimi engellendi.
CrackterTracker Türkçe çeviri: phpBB Turkey
Saatler GMT +2 dilimine göredir
Türkçe Çeviri: phpBB Türkiye

Web www.akreportalnet.com
php-BB2P ve php.BB © php-BB Group :: S.E.O
| Google Arama Motorunda Akrep Portal Net Site İçeriği | Yahoo Arama Motorunda Akrep Portal Net Site İçeriği | AOL&Google Arama Motorunda Akrep Portal Net Site İçeriği | MSN LiVE Arama Motorunda Akrep Portal Net Site İçeriği | Yahoo İndex URL |
RSS Site Haber Akışı Sitemap Site Haritası
|  Akrep Portal | Akrep Burcu | Astral Seyahat | SeyrüSefa  | Telekinezi | Derthane | Tekil Hit | Eğitim Kafe | Rüya Tabirleri |

Akrep Burcu, Akrep Portal Yayın Grubunda İçerik sağlayacı paylaşım sitelerinden biri olan www.akreportalnet.com Adresimizde 5651 Sayılı Kanun’un 8. Maddesine ve T.C.K’nın 125. Maddesine göre TÜM ÜYELERİMİZ yaptıkları paylaşımlardan sorumludur. akreportalnet.com hakkında yapılacak tüm hukuksal Şikayetler akreportalnet@hotmail.com adresi ile iletişime geçilmesi halinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde tarafımızdan gereken işlemler yapılacaktır.

site ekle web siteleri
Review www.akreportalnet.com on alexa.com