| Yazar |
Mesaj |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
İlk yanma sebebi ne olacak sizce bir akrebin?
Benim aklıma ilk gelen şey "kibir"
O şişirilmiş özgüveninin ve de bir tutam megalomanlığın altında yatan aslında akrebin kibiri'dir .
Onu insanlardan uzak tutan en büyük sebep kibiridir -farklı olduğunu sandırır-özel olduğunu hissettirir-vazgeçilmez sandırır-insan aşağılayan- kapana kıstıranda yine kibiridir-...
Genç yaşlarda kibirin bize yansıması mesela: "Bana ulaşamadı, elde edemedi yaa ondan böyle salya sümük ya da ondan atıp tutuyor dedirten... Bu tarz durumlar özgüven değil kibir'dir, kaçırtan; en çok kendinden...
|
|
|
|
_________________ almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin
En son KuKi tarafından Sal 30 Haz, 2009 09:47 tarihinde değiştirildi, toplamda 3 kere değiştirildi.
|
|
 |
     |
 |
|
|
akrepberat
*AkrepKartal*

|
|
|
aslan 1
akrep 2
bunlar kibir ustalari olsa gerek.
|
|
|
|
_________________ **Sevmek tevekkül etmektir.
**Özlüyorum.
|
|
 |
     |
 |
yasemin
*AkrepKral*

|
|
|
------------------------------------------------------------------------
|
|
|
|
En son yasemin tarafından Çar 10 Şub, 2010 13:32 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
    |
 |
akrep_S_26
Eğitim Sorumlusu

|
|
|
Peygamber Efendimiz (s.a.v) "Kalbinde zerre kadar kibir bulunan kişi cennete giremeyecektir" buyuruyorlar. Sanırım herşeyi çok iyi özetliyor. Şunun farkına varmak gerek. "ACİZLİK" Aciziz insanoğlu aciz, hem de çok...Eğer kibirin, nefsin, şeytanın başını ezmezsen daha çok duygular yapışır ruhuna, ele geçirdikçe seni hapseder, zindanını kendin yapmış olursun. Hapsetme ruhunu, bırak O'na...
|
|
|
|
Elbet ekmek de sensin.
Eğer akıl erdirebiliyorsan bu sözün sırrına;
Bil ki her ne arıyorsan o sensin
MEVLANA
En son akrep_S_26 tarafından Sal 30 Haz, 2009 11:08 tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi.
|
|
 |
     |
 |
Asrın_Yakışıklısı

*AkrepKartal*

|
|
|
teşekkür ederim arkadaşlar.bendece kibir diyorum
ama gurur ile kibiri birbirinden ayırıyorum az bi fark var arasında ikisinin
|
|
|
|
_________________ Sahip oLaßiLeceğimiz şey ßudur.. Sahip oLamayacağımız şey ßudur..
Hayat ve öLüm dilin gücündedir ~
Sarhoşun gök kubbesi yıldızlarla süslüdür..
Aşığın gök kubbesi ise canlarla süslü ~
|
|
 |
    |
 |
alone_scorpion
*AkrepKartal*

|
|
|
evet gurur ve kibir farklı ama akreplerin çok kibirli olduğunu düşünmüyorum..eğer bir akrep haksızsa suçunu kabullenmeyi bilir özgüveni vardır ama kibirin payı az bence çünkü ne yaptığının herzaman farkında ve arkasındadır çok canı yanmadığı sürece karşısındakini kibirle aşağılamaz diye düşünüyorum...yapılanı unutmama yada yapılanın aynısını yapma hesap sorma bence kibir değil gururdur karşındakine haksız olduğunu kabul ettirme çabasıdır...
|
|
|
|
_________________ Çok sahiplenmeden,
çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
|
|
 |
    |
 |
akrepberat
*AkrepKartal*

|
|
|
buyuklenmek, kendini baskalarindan ustun gormek insana yakisir bir durum degil
"(Hz. Adem'e) secde etmekten yalnızca İblis kaçındı. Kibirlendi ve kâfirlerden oldu" (el-Bakara, 2/34).
|
|
|
|
**Özlüyorum.
|
|
 |
     |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
Gurur zayıf insanlara mahsustur, onur-asalet ise demek istediğiniz o farklı birşey...
|
|
|
|
_________________ almanya-zürich-londra-cairo-singapur-bangkok-viyena-roma-paris-madrid-barcelona-venedik-atina-selanik-nice-monaco-budapeşte-brüksel-prag-amsterdam-capetown-casablanca-marrakech-hongkong-tokyo-pekin
|
|
 |
     |
 |
alone_scorpion
*AkrepKartal*

|
|
|
ama kibir gururdan daha aşağalık bir şeydir
|
|
|
|
_________________ Çok sahiplenmeden,
çok ait olmadan yaşayacaksın.
Hem her an avuçlarından kayıp gidecekmiş gibi,
hem de hep senin kalacakmış gibi hayat.
İlişik yaşayacaksın. Ucundan tutarak...
|
|
 |
    |
 |
akrepberat
*AkrepKartal*

|
|
|
kesinlikle
gururunu birak
onurlu olmak gercekten karakterin mihenk tasi.
|
|
|
|
**Özlüyorum.
|
|
 |
     |
 |
AkrepKral
Portal Yöneticisi

|
|
|
Her burcun ayrı bir imtihanı vardır. Kimisi dilinden, kimisi belinden, kimisi elinden. Herşey bir vesileye göre yaratılmış. Her bir insanın ayrı özellikte olması ve imtihanlarının da farklılığı sanırım buna dayanıyor.
Her insanda olsa da Özellik itibari ile, Evet gerçekten de Akreplerin yenmesi gereken en büyük belalardan biri kibridir. Akrebi iğrençleştiren, yerin dibine sokan, alçaltan ancak bunlar olurken de hala başını tavana vurduran...
KuKi güzel yakalamış. Kibrini yenebilirse bir akrep işte o zaman kanatlarını açıp kalkışa geçmeye hazır demektir.
Hiç yolunda yol almadıkça da yıkılır bir bela değil bu kibir. Lanet bir hastalık.Ayrıntısı çok olsa da Kalbimizi öldüren kara bir hastalık. Akrep hastalığı
|
|
|
|
 |
       |
 |
Asrın_Yakışıklısı

*AkrepKartal*

|
|
|
gurur insanın kişiliğini koruması,onure etmesi,özündeki gerçek değerlere sahip çıkması,insanlığı, ve bence bir akrebe fazlasıyla sunulan bu öznel değerlerle süslü bize ait olan bir yapı
kibir ise insanın kendisini daraltması,yani gururu iyi halde kullanamama hali diyorum
arasında fark olmalı.. kin ve nefret kibirden beslenir gururdan değil.Ama ikiside eş anlamlı olarak kullanılıyor.Bence bu bir yanlış
Her insanın bir guru vardır lafı da gurur'dan gelir aslında
kibirlenmek daha ayrı bir kavram
Örneğin 'kibirlenme padişahım,senden büyük Allah var'
gururda: senlen iftihar ediyorum,gurulandım.. dersin
|
|
|
|
_________________ Sahip oLaßiLeceğimiz şey ßudur.. Sahip oLamayacağımız şey ßudur..
|
|
 |
    |
 |
Asrın_Yakışıklısı

*AkrepKartal*

|
|
|
gururla ilgili bir hikaye biliyorum.. insanoğlu,yılan kral ve kırlangıç arasında geçen bir hikayeye göre ;
Bir zamanlar insanlar ile kırlangıçlar dostmuş.. halk inanışında Kırlangıç’ın ayrık kuyruğu hakkındaki inanış şöyledir;
“İnsanoğlu cennetten ilk kovulduğunda sayıca az ve güçsüzdür. Şeytan, yılan ve cinler bir plan yaparak insanlara saldırmayı onları yok etmeye karar verir.Yılan kral der ki; bana dünyadaki en güzel eti ve kanı bulup getirin der..Yılanlar o zamanlar ayakları var..yılan askerler her ırka her canlıya dokunur,kanını tadar..sıra insanoğluna da gelecektir..ve nihayetinde bir insanın tadına varırlar,ilişirler.. öncesinde Bu toplantıya tanık olanlardan birisi sinektir.
Sinek oradan uzaklaşırken bir Kırlangıç’a denk gelir. Kırlangıç onu öldürecekken der ki (O zamanlar hayvanlar konuşabilmektedir), ‘Ey kırlangıç, beni öldürme sana dostun insanoğluyla ilgili önemli bir bilgi vereyim.’
Kırlangıç bunun üzerine meraklanır, ‘Tamam’ der ve sinek tanık olduğu toplantıyı anlatır. Ve ekler, ‘Şimdi yılan bu toplantıyı diğerlerine haber vermeye gidiyor.’
Kırlangıç bu bilgiyi aldığına sevinir ama sineği sağ bırakırsa, hemen bunu diğerlerine bildireceğinden korkar, bunun yerine bir gaga darbesiyle sineğin dilini koparır. Böylece söz verdiği gibi sineği sağ bırakır ama düşmanlarını uyarmasını da engeller. Sinek o olaydan sonra sadece vızıldar.
Kırlangıç hızla gider ve Yılan’a yetişir, “Ey Yılan, böyle hızla nereye gidiyorsun?” der. Yılan, Cin ordularına saldırı zamanını haber vermeye gittiği için telaşlıdır, ‘Çekil git başımdan Kırlangıç, önemli bir işim var.’
Kırlangıç, Yılan’ı öldürmeye gücünün yetmeyeceğini bilmektedir, bunun üzerine bir oyun düşünür, “Ben biliyorum,” der “Sen insanlara yapılacak büyük saldırıyı haber vermeye gidiyorsun.’
Yılan şaşırır, Kırlangıç devam eder, ‘Bizi insanların dostu sanmakla yanılıyorsun Yılan, onların yok edilmesine biz de yardım edeceğiz.’
Yılan bu söz üzerine şüphelenmek vazgeçer, ‘O zaman zaferde görüşürüz, şimdi bana yol ver de hemen haber ***üreyim.’ der. Kırlangıç oyunun sonuna gelmiştir, “Ey Yılan bu büyük görevi yerine getirecek seni öpmeden bırakmam , hatta bu kutlu haberi verecek dilinden öpeceğim.’
Yılan ç****iz uzanır ve Kırlangıç bir gaga darbesiyle Yılan’ın dilinden bir parça koparır, Yılan onu öldürmek için atılır ve uçarken kuyruk darbesi Kırlangıç’ın kuyruğunu ayırır. İşte o olaydan sonra Yılan’ın dili çatallı, Kırlangıç’ın kuyruğu ayrıktır.
Kırlangıç ayrık kuyruğuyla yavaş da olsa hemen insanlara uçar ve saldırıyı haber verir. Yılan ise dilinden parça koparıldığı için sadece tıslayabilmektedir, bir türlü derdini Cin ordularına anlatamaz. Böylece insanlar düşmanlarına saldırmak için güç toplama fırsatı bulurlar. O savaş sonrası yeryüzünde cinlerin, yılanların ve Şeytan’ın gücü çok azalır.”
Bu söylencede Yılan’ın rolü, bizim bakış açımızdan sembollerdeki karakterine uygun
kırlangıçların ne kadar gururlu bir hayvan olduğunu biliriz.. yavrularına dokunursanız kokusundan anlayıp hemen yavrularını yuvadan aşağıya atar.. bu hikayeyi bir ağabeyimden dinlemiştim.. şimdi internetten biraz değişik bir yorumla sizlere aktardım
konunun aslı gurur'dan geliyor.. Kırlangıç yuvasını aşağı indiren boyacı bir usta vardı,çatı katını tadil edecekti,fakat o yuvayı indirip boyada yapması gerekiyordu..sonra yavruları da zarar vermeden yuvayı yıktı,boya işini bitirince tekrardan tahta bir düzenek hazırladı ve yuvası o tahtanın üzerinde duruyordu.. kırlangıç anne geldi,yavrularını aşağıya attı.. ne zaman bir kırlangıç görsem aklıma gelir bu hikaye
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
KuKi
*SiyahAkrep*

|
|
|
| AkrepKral demiş ki:
|
|
Akrebi iğrençleştiren, yerin dibine sokan, alçaltan ancak bunlar olurken de hala başını tavana vurduran...
|
örnek verebilirim: bunu bazen kendimde yakalıyorum, yazıyı atıyorum, arkama yaslanıp izliyorum -bu kibirdir, gururlanmaktır o yazıyla- tavan yapmasıdır akrebin tüm o iğrençliğinde aslında. Yapmayanınız yoktur kesin, yazınızı takip ederken bile "şimdi burada ki ağa kim takılacak bakalım" düşünceleri. Telkin geçin, yarıyor...
Asrın, biri gururundan küser (ben ondan iyiyim der), diğeri gururundan barışmaz (aşağılanacağını düşünür) hani bir laf var ya; gidene dön demek falan vs. bunlar kibir kendine basamak atlatmak gururdan kendi aynanda. Sana Türkçe sözlükten buldum tam ifadelerini:
GURUR:
Kendini beğenme, büyüklenme, benlik, kibir:
"Aynı gururu, aynı gülünç itimadı aşkta da gösterirler."
ONUR:
Başkalarının gösterdiği saygının dayandığı kişisel değer, şeref, itibar...
Buradan bir örnek vereyim hatta: Ben senin (mesela) kibir kokan bir yazını alıntı yaparsam (yüzüne vurmuş olurum) bu gururuma yediremediğimi, kabullenmediği, kendimi senin aynanda gördüğümü gösterir, ispata başvururum gururum yine dik dursun diye.
Ama tam tersi gözüne sokmazsam, ama farkındalığı yaşayıp okuyup içimde değerlendirip kendimi düzeltme yoluna gidersem senin tenkitinle bu onurdur; uyanmak-görmektir.
|
|
|
|
|
|
 |
     |
 |
Asrın_Yakışıklısı

*AkrepKartal*

|
|
|
yani sevgili kuki,anlamadım ben
gururla kibir aynı şeylermi? kibiri, gururun devamı gibi yazmışsın
kibir,gururu iyi halde kullanamama hali diye bende yukarıdaki ifademde belirttim.. ya bunun arasında fark olmalı.. çok ince bir fark.. tam akreplik bir konu bu,çözelim bu olayı
|
|
|
|
|
|
 |
    |
 |
|
|
Sayfa: 1, 2, 3 Sonraki »
|
Sonraki başlık »
« Önceki başlık
Bu forumda yeni konular açamazsınız Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı değiştiremezsiniz Bu forumdaki mesajlarınızı silemezsiniz Bu forumdaki anketlerde oy kullanamazsınız Bu foruma eklenti gönderemezsiniz Bu forumdan eklenti indirebilirsiniz
|
|
|